Предварителна консултация и оглед

Термо Спот ЕООД може да предложи на своите клиенти всички видове климатични системи в зависимост от типа на помещението и нуждите на клиента. Разполагаме с разнообразие от типове климатици, мощности и начини на монтаж (стенни, подови, касетъчни, колонни и т.н.).

Ако искате да научите цената специално за Вас, пишете ни или се обадете!

Видове климатици и климатични системи

Видове климатици

Стенните климатици са най-предпочитани от нашите клиенти като начин за отопление, тъй като разполагат с най-много системи и функции за енергоспестяване, управление на мощността, многобройни сензори и датчици, филтриращи въздуха системи и заемат най-малко място в помещението, благодарение на компактния си дизайн. Стенните климатици са най-често срещаният избор за отопление на дома и предлагат най-богата гама от разнообразни модели.

Подовите климатици изискват по-специфични условия, за да бъдат монтирани, но устройството им позволява да създават мощен въздушен поток на нивото на пода, който е незаменим в режим на отопление, поради свойството на топлия въздух да се изкачва нагоре.

Таванните климатици са предпочитани за монтаж в помещения с голяма дължина, поради силния въздушен поток, който създават. Това ги прави идеални за конферентни зали, офиси и дори производствени помещения.
Подово-таванните климатици имат възможност за монтаж както на нивото на пода, така и за полускрит монтаж в окачен таван. Те съчетават предимствата на подовите и таванните системи в едно вътрешно тяло.

Колонните климатици са подходящи за климатизация на по-големи помещения с площ до и над 100 кв.м. В битови условия могат да се използват за две свързани стаи с по-голяма разгърната площ. Имат добри характеристики и висока мощност. Не заемат голяма площ и могат да се поставят във всяка част на помещението, защото осигуряват равномерно разпределение на въздуха във всички посоки.

Касетъчните климатици са подходящи за монтаж в тавани. Те са изключително удобни и функционални за експлоатация. Повечето касетъчни климатици се монтират на окачени тавани, но има и такива, които могат да бъдат прикрепени директно към обикновени тавани.

Видове климатични системи

Известно е, че основното предназначение на една климатична система е да поддържа благоприятен за работа или почивка микроклимат в затворени пространства. В масовия случай се поддържа единствено определена температура на въздуха, но често климатичната система е отговорна и за относителната му влажност и подвижност в граници, ненарушаващи нормалното топлинно самочувствие на хората, пребиваващи в помещенията. Промишлените климатични системи осигуряват поддържането на необходимите параметри на въздушната среда, които са подходящи за протичането на специфични технологични процеси в производствени помещения.

Най-общо, климатичните системи могат да бъдат разделени на две групи. В първата група се включват битовите климатици, предназначени предимно за климатизация на едно или няколко помещения в еднофамилни къщи, апартаменти, отделни помещения от офисни или административни сгради и др. Логично, представителите на тази група не се отличават с висока мощност. Втората група включва климатици със значително по-голяма мощност, предназначени да поддържат параметрите на микроклимата в големи като обем многобройни помещения и цели сгради.

Инвертор/хиперинвертор

Инверторите са климатични системи, при които е реализирано цифрово плавно управление и контрол на мощността на компресора, с цел постигане на максимална топлинна ефективност с минимум разход. Те са по-икономични от конвенционалните и имат висок SCOP – коефициент при работа в режим на отопление. Ефективни са както при отопление, така и при охлаждане, като повечето модели работят без проблеми при ниски температури до и под -20 °C. Предимства на инверторните климатици е, че са снабдени с голям набор от функции, имат много ниски нива на шум, пестят електроенергия, имат по-дълъг експлоатационен период и позволяват плавно регулиране на температурата. Този тип климатици са измежду най-подходящите за домашна употреба. Хиперинвертор не е вид климатик, а търговско наименование, принадлежащо на марката Mitsubishi, с което тя именува най-високия си клас продукти. Те се отличават с висока ефективност, много нисък енергоразход и предоставят възможност за максимален комфорт. Климатиците от тази марка работят бързо и безупречно, имат ниски нива на шум, разработени са така, че да осигуряват здравословна и чиста среда на живот на потребителите си и освен това имат красив и елегантен дизайн, който се вписва идеално в дома.

Какво означават COP – EER – SCOP – SEER?

COP – EER – SCOP – SEER са коефициенти за измерване на енергийна ефективност въведени с директива на Европейския съюз. Коефициентът COP(Coefficient of Performance) показва съотношението между консумираната електроенергия и отдадената топлина при определени температурни условия. EER(Energy Efficiency Ratio) е коефициентът на енергийна ефективност в режим на охлаждане. Тъй-като COP – EER предоставят приблизителни данни за икономичността на системата и дават единствено една обща представа за потреблението и преобразуването на енергията, биват заменени от два подобрени показателя SCOP Seasonal Coefficient of Performance – SEER Seasonal Energy Efficiency Ratio.

Какво означава сезонна ефективност?

Сезонната ефективност измерва истинската енергийна ефективност на уредите за отопление и охлаждане за период от една година. За разлика от предходните коефициенти, сезонните отчитат и включват периодите на температурни промени и периоди на застой. След една година данните за сезонната ефективност дават по-задълбочен и надежден преглед на енергийната консумация на системите. Този начин на измерване помага на потребителите да направят правилните стъпки за намаляване на екологичния товар на тяхната система. Новите коефициенти взимат под внимание температурните амплитуди през 4-те сезона, както и климатичните особености в различни части на Европа. Прието е условно разделение на 3 основни климатични зони на студен, умерен и топъл климат (Хелзинки – Страсбург – Атина).
От януари 2013 г. мащабът на клас А на енергийната ефективност беше разширен с класове А +, А ++ и А +++. В допълнение, класификацията сега също взема предвид шумовите емисии (ниво на звукова мощност на вътрешните и външните
тела).От януари 2013 г. мащабът на клас А на енергийната ефективност беше разширен с класове А +, А ++ и А +++. В допълнение, класификацията сега също взема предвид шумовите емисии (ниво на звукова мощност на вътрешните и външните тела).

Какви са различните видове енергийни класове?

От януари 2013 г. мащабът на клас А на енергийната ефективност беше разширен с класове А +, А ++ и А +++. В допълнение, класификацията сега също взема предвид шумовите емисии (ниво на звукова мощност на вътрешните и външните тела).

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност